Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HOGYAN VÁLASSZ JÓL ALAKFORMÁLÓ FEHÉRNEMŰT AZ ELISMERŐ PILLANTÁSOKÉRT?

HOGYAN VÁLASSZ JÓL ALAKFORMÁLÓ FEHÉRNEMŰT AZ ELISMERŐ PILLANTÁSOKÉRT?

Alakformáló fehérnemű kisokos 1. rész

 

Tudom, neten rendelni fehérneműt nem egyszerű…alakformálót meg pláne!  Mégis, néha muszáj, mert nincs időd, kedved végigállni a kígyózó sorokat, főleg így az ünnepek idején! Így inkább vállalod a rizikót. wink Hiszen megrendeled, és legfeljebb visszaküldöd. Ez ma már teljesen természetes!

Otthon kényelmesen felpróbálhatod, hozzá tudod nézni a kedvenc ruhadarabjaidhoz, nem kell egy kis próbafülkében szorongani, feszengeni, nincs sürgető érzés, mert várnak rád a fülke előtt, akik szintén próbálni szeretnének… Közben sietnél, hiszen még be kell vásárolni, rohanni a gyerekért – ne vele zárják már az ovit/bölcsit/napközit….

Itt az év vége, a céges partik, rendezvények, családi/baráti összejövetelek ideje. Annak az ideje, amikor ragyogni akarsz! Amikor nagyon számít, hogyan jelensz meg és mit viselsz a különböző eseményeken. Lehet ennél fontosabb valami? Igen, az hogy mit veszel a ruha alá!

De mi alapján rendelj? 

Nézzük meg, milyen szempontokat kell figyelembe venned ahhoz, hogy pozitív vásárlási élménnyel legyél Te gazdagabb, és ne a szekrényed alja egy újabb hordhatatlan darabbal.
Először is azt kell eldönteni, hogy milyen alkalomra keressük az alakformáló fehérneműt? Ez azért fontos, mert nem mindegy, hogy milyen erősségű alakformálásban gondolkozunk. Az alakformáló fehérneműk formálási erősségét az Alakformálási Index jelzi.

De mi is ez az (AI) alakformálási index?

Az alakformáló fehérneműk a formálási erősségüknek megfelelően különböző kategóriába kerülnek besorolásra. (Legalábbis így kellene a webshopoknak ezt feltüntetnie) Ezek általában a gyenge, közepes, és erős formálást jelentik. Attól függően, hogy milyen alkalomra kívánjuk viselni, úgy célszerű meghatározni a kívánt erősséget. A formálás erőssége az alakformáló fehérnemű elasztán (spandex) tartalmának függvénye is, így az anyagösszetétel is tud némi támpontot nyújtani.

A gyenge erősségű alakformálók (AI1) körülbelül a hagyományos bodyknak felelnek meg. Ezen alakformáló fehérneműk esetében az elasztán tartalom 10-15% között mozog.

A közepes erősségű alakformáló fehérneműk (AI2) már feszesen tartják az alakot, de emellett igen kényelmes a viseletük, akár egész nap viselhetőek. Amit tudnak, kb. ½-1 ruhaméretet tudnak csökkenteni, ha tehát magunkra kaptunk néhány kilót az ünnepek alatt, és nem komfortos a kedvenc blúzunk, kosztümünk, mikor újra munkába mennénk, akkor tökéletes megoldás lehet egy 2-es erősségű alakformáló fehérnemű. Az elasztán tartalom itt már 20%, de akár 30% körül is mozoghat.

A hármas, az erősen formáló (AI3) alakformáló fehérnemű tényleg tud 2 ruhaméretet csökkenteni! Viszont fontos előbb megtanulni felvenni, mert aki még soha nem hordott alakformálót, még véletlenül se kezdje rögtön a legerősebbel! Nem könnyű felvenni, külön trükkje van, hogy minden varrás, minden megerősített rész a megfelelő helyre kerüljön, különben nem a kívánt hatást érjük el vele, ami az alakformáló fehérnemű kitagadásához fog vezetni, holott nem a termékkel van a baj, csak nem a megfelelő darab került kiválasztásra. Az elasztán tartalma a hármas erősségű alakformálónak 30-40+% közötti tartományban található. (Persze mint mindenhol, kivételek azért itt is akadnak, ezért mindig fontos a termékleírások alapos áttanulmányozása.)

A helyes felvételben a termékekhez mellékelt HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ tud segíteni, a formálási erősség pedig a termékleírásokban került feltüntetése. 

Nézzük a gyakorlatban: A családi/baráti összejövetelek, vacsorák kapcsán elengedhetetlen, hogy jól nézz ki, ez ugyebár alapvetés. wink  Mert a barátnőnél, sógornőnél csak jobban kell kinézni! smiley
Szóval, ha javasolhatok valamit, akkor ezekre a baráti / családi összejövetelekre egy kevésbé erős, mondjuk egy AI2 (2. erősségű), kényelmes, de azért tartós alakformáló bodyt választanék, ami még mellesleg szexi is! Hogy amikor kettesben maradtunk a párunkkal, ne okozzon fejtörést a vetkőzés heart

A nehéztüzérséget, (AI3) a 3-as erősségű alakformálót tartogassuk azokra a partykra, rendezvényekre, az óévbúcsúztató bulira, ahol mindenkit el akarunk kápráztatni! Ezek a fehérneműk igen erősen formálják az alakot, épp ezért az egész napos viseletük nem javasolt. Fel- és levételük sem különösen egyszerű, ellenben hozzák a mínusz 2 ruhaméretet!

(Ugrás a 2. részhez - Alakformáló kisokos 2. rész)

Keresés