Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Arcszín és pigmentfoltok kezelése

Arcszín és pigmentfoltok halványítására, eltakarására, eltüntetésére alkalmas kozmetikai szerek. Segítségével eltüntethetőek a bőrhibák és a pigmentfoltok, használatával biztosított a ragyogó bőr.

Sárgásbarna, barna, szürkés színű vagy fekete foltok a háton, kézfejen, arcon és a testen – ezek az öregségi, nap- vagy májfoltok, szeplők, amelyeket a hosszantartó, ismétlődő napsugárzás vagy leégés okoz, és az idő előrehaladtával általában gyarapodnak. A barna vagy szürkés foltok a bőrön (kloazma, melazma) megjelenhetnek a fogamzásgátlóktól, epilepszia elleni gyógyszertől, terhességtől (lineanigra, terhességi foltok) is, vagy bizonyos hormonterápiáktól. Más egészségügyi problémák is lehetnek a lehetséges okozói, mint például epebetegség, vagy anyagcserezavar.

Amennyiben a bőrön hirtelen ilyen elváltozásokat észlelünk, ajánlott az orvosi konzultáció. A bőrön észlelt hiperpigmentációt az okoktól függetlenül a melanin túltermelődése okozza (a melanin felelős a bőr pigmentációjáért, a bőr színéért). Amikor a melanin felszaporodik és összegyűlik a bőr felső rétegében (epidermisben), a melanin a melaninszintézis során keletkezik a bőrben egy összetett folyamat során, amelyet a tirozináz nevű enzim kontrollál. A legtöbb esetben az arcon, azon belül a bajusz vonalán, a homlokon és az orcákon jelennek meg pigmentfoltok, de a kézfej is gyakori terület a foltok kialakulására. 

Tippek a pigmentfolt kialakulása ellen:

  • használjon magas faktor számú napozókrémet,
  • kerülje az erős napsugárzást,
  • figyelje az UVB, UVA jelentést,
  • az utcán sétálva is takarja el vállát, arcát,
  • ha van már pigmentfoltja, használjon halványítókrémet!

Rendezés:
8.990 Ft
Várható szállítás: 2020. október 02.
8.490 Ft
Várható szállítás: 2020. október 02.

Keresés