Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi a közös egy ókori játékszerben, egy hawaii táncban, és egy amerikai játékban?

Mi a közös egy ókori játékszerben, egy hawaii táncban, és egy amerikai játékban?

Kerek formákra kerek megoldás az ókorból

Hitted volna? Én sem! A hulahoop karika feltalálása több ezer évre nyúlik vissza a történelemben. Először az ókori egyiptomiak és görögök használták a karikát gyermekek szórakoztatására, majd miután felfedezték súlycsökkentő hatását, gyorsan elterjedt a felnőttek körében is. Első változatai szőlővesszőből készültek, majd súlyának növelése érdekében az új alapanyaga a bambusz, a fém, illetve a fa lett.

3 az 1-ben – gyógyír, sportszer és zsírégető

A 14. században az angolok szív- és érrendszeri problémák gyógyítására alkalmazták. A hula hoop elnevezést a 18. században kapta egy Polinéz szigetvilági (hawaii) táncról, a hula táncról. Az Amerikai Sportgyógyászati Főiskolán készített tanulmány szerint hulahopp karikázás közben ugyanannyi energiát használunk fel, mintha több mint hat kilométer/órával gyalogolnánk.

Amerikai giga biznisz, szovjet közellenség

A 20. században két amerikai: Richard Knerr és gyermekkori barátja, Arthur Melin legyártotta a karika műanyag verzióját, melyet két hónap alatt annyira sikerült népszerűsíteni, hogy 25 millió darabot tudtak eladni belőle. A hulahopp karika valódi amerikai árucikké vált. Hogy mennyire volt az? Mi sem mutatja jobban, mint hogy a Szovjetunióban be is tiltották, mert az "amerikai kultúra ürességét" szimbolizáló tárgyat tűzzel-vassal irtani kellett! Az Emeryville-i cég pedig köszöni szépen, mind a mai napig profitál a hulahopp-bizniszből.

És hogy Te hogyan tudsz mindebből profitálni?

Duplán is! Próbáld ki a hulahoopot! És ha hatékonyabbá szeretnéd tenni, akkor turbózd fel egy kis zsírégető krémmel! Hiszen nincs mit vesztened! Csak a karanténpárnákat!

Keresés